Norveški radijatori Atlas/Ezewarm

Norveški radijatori Atlas/Ezewarm su električni konvektorski radijatori priključnog napona 220 V-50Hz, sadrže aluminijski X grijač (nisko temperaturni) koji omogućava manju potrošnju električne energije, rade bešumno, imaju dvostruku električnu zaštitu (IP 24) te su pogodni za ugradnju u kupaonice i druge vlažne prostore. Potrošnja energije je niža do 30% u odnosu na druge načine električnog grijanja zbog kombinacije preciznog termostata i konstrukcije grijača.

Nova generacija Atlas/Ezewarm norveških radijatora je zahvaljujući novoj tehnologiji proizvedena u manjim dimenzijama (dužina) kako bi zauzimali što manje prostora, a zadržali su istu iskoristivost i učinkovitost. Jednostavni su za montažu i održavanje, imaju zaštitu od pregrijavanja i zaštitu od prevrtanja te nema opasnosti od ozljeda djece i ostalih korisnika.

Opremljeni su upravljačkom jedinicom sa LCD zaslonom te preciznim elektronskim termostatom za postavke i održavanje željene temperature, štednim modulom (za programiranje grijanja) i mjeračem vremena (tajmerom). Isporučuju se sa zidnim nosačem.

Kontrolna jedinica Atlas/Ezewarm radijatora

Norveški radijatori Atlas/Ezewarm opremljeni su LCD upravljačkom jedinicom na kojoj se prikazuje: sat i datum, temperatura prostora, razina grijanja (niska ili visoka), način rada (automatski ili ručni). Električni norveški radijator Atlas/Ezewarm može raditi u ručnom ili automatskom načinu rada koje odabire korisnik po svojim potrebama. U ručnom načinu rada korisnik postavi samo željenu temperaturu (npr. 22°C) i elektronika uključuje i isključuje grijač po potrebi. U automatskom (programiranom) načinu rada postavlja se dan u tjednu, temperatura, željeno vrijeme početka grijanja i vrijeme završetka grijanja. Korisnik može u razdoblju od 24 sata postaviti do 4 promjene intervala grijanja tj. može postaviti 4 programa za grijanje.

Grijač Atlas/Ezewarm radijatora

Atlas radijatori imaju ugrađen aluminijski grijači element velikih dimenzija u obliku slova X. Oblik i struktura grijača omogućuju brzi početak grijanja nakon uključivanja (cca 50 sekundi) i brzo podizanje temperature u prostoru u roku od nekoliko minuta.

Grijač radi na nižim temperaturama od konvencionalnih električnih grijača (niskotemperaturni grijač) što znači veću udobnost i kvalitetu zraka prilikom cirkulacije prostorom. Hladan zrak iz donjeg dijela prostorije ulazi u radijator kroz otvor na donjem dijelu radijatora gdje je smješten aluminijski X grijač.

Zagrijava hladni zrak koji prelazi preko grijača te se topli zrak diže i potiskuje hladni zrak u dno prostora te prirodno kruži po prostoriji koju brzo i efikasno zagrijava.