Električno podno grijanje

Podno grijanje na struju predstavlja izuzetno ekonomičan način zagrijavanja bilo kojeg otvorenog prostora u vašem domu.

Električne prostirke za podno grijanje mogu se diskretno ugraditi ispod bilo koje vrste podne obloge koju odaberete, besprijekorno se uklapajući u vaš postojeći podni dizajn. Njihov nizak profil omogućuje jednostavnu instalaciju uz minimalno narušavanje vašeg životnog prostora. Postavljanje ove vrste grijanja jednako je jednostavno kao postavljanje prostirke i povezivanje s električnom mrežom putem osigurača.

Različite vrste sustava električnog podnog grijanja

Različiti oblici sustava električnog podnog grijanja pružaju različite prednosti, a odabir će ovisiti o specifičnostima vašeg projekta. Prostorije s nepravilnim oblicima i više jedinica za grijanje mogu imati koristi od fleksibilnosti labavog žičanog grijača. Sustav podnog grijanja u obliku kabela pruža najveću fleksibilnost za postavljanje oko objekata ili u područja s nepravilnim oblicima. Kabel se lako može prilagoditi oko namještaja u sobi, bez obzira radi li se o umivaonicima i WC školjkama u kupaonicama ili perilicama rublja i hladnjacima u kuhinjama.

Električne mreže za podno grijanje brže i lakše se postavljaju u veće, pravilnije prostorije u usporedbi s labavim žicama. Veliku površinu možete pokriti prethodno postavljenom električnom podnom prostirkom, koju je jednostavno razvući po podu.

električna mreža za podno grijanje

Električne mreže za podno grijanje

Mrežice za električno podno grijanje posebno su prikladne za prostorije pravilnog oblika i za ravnomjerno zagrijavanje velike površine. Kada mjerite i stvarate tlocrt, ne zaboravite oduzeti sve elemente kao što su kupaonice i ormarići kako biste bili sigurni da ćete dobiti odgovarajuću veličinu prostirke za podnu površinu.

Sustavi električnog podnog grijanja veće snage dizajnirani su za prostorije u kojima gubitak topline može biti veći, kao što je kupaonica iznad garaže. Ako je potrebna izolacija, prvo je potrebno postaviti izolacijske ploče fleksibilnim ljepilom za pločice. Ovisno o sustavu, grijač prostirke postavlja se zatim pomoću ugrađene samoljepljive trake ili ako je grijač prostirka za odvajanje, sa samoljepljivom podlogom ravno na izolacijske ploče. Sustav se zatim može ugraditi u ploču prije postavljanja pločica ili čak izravno popločiti. Oba sustava mogu se koristiti kao primarni izvor topline i najprikladniji su za trajne podne obloge uključujući prirodni kamen ili keramiku.

Vrste podova za električne mreže

Jedna od najboljih stvari kod podnog grijanja je to što je kompatibilno s različitim vrstama podova, što ga čini privlačnim rješenjem za vlasnike kuća bez obzira na njihove osobne preferencije ili stil.

Neke od najkompatibilnijih vrsta podova za podno električno grijanje uključuju:

  • Drveni podovi
  • Tepih
  • Keramika ili kamen
  • Vinil pod

elektricna mreza podno grijanje kupaonica plocice

Idealne prostorije za električno podno grijanje

Podne električne grijaće mreže mogu se koristiti u gotovo svakom prostoru, ali postoje neke prostorije koje su posebno prikladne za ovu vrstu rješenja grijanja. Najbolje prostorije za prostirku za podno grijanje uključuju kupaonice, spavaće sobe, garaže te stambeni prostori.

Ugradnja grijaće mrežice za električno podno grijanje

Montaža električne grijaće mreže je brz i jednostavan proces. U većini slučajeva vlasnici kuća odlučuju se za ugradnju ovih prostirki kada redizajniraju ili renoviraju prostoriju ili kada zamjenjuju postojeće podne obloge. Iako se prostirke za podno grijanje mogu naknadno ugraditi u postojeću prostoriju, njihovo postavljanje često košta manje i traje manje vremena u vrijeme kada će se uskoro postaviti novi pod.

ugradnja električne grijače mreže podno

Štedljivo podno grijanje

Izrađene prostirke za podno grijanje sa sigurnom električnom energijom niskog napona. Dobivate istu razinu udobnosti bez ikakve brige.