Opis

Mobilni klima uređaj Hyundai  HRM-09CMPV

Mobilni klima uređaji znatno su napredovali posljednjih godina i tehnološki su u rangu sa stambenim klima uređajima. Iako fiksni klima uređaji predstavljaju efikasnije i tiše rješenje, mobilni klima uređaji ne trebaju montažu a time nema ni dodatnog troška. Ukoliko želite osigurati cjelogodišnju klimatizaciju i to u više različitih prostorija, Hyundai HRM-09CMPV predstavlja idealno rješenje za vas.

Mobilnost

Hyundai mobilni klima uređaj HRM-09CMPV praktičan i jednostavan za instalaciju, a sve što vam je potrebno su električni priključak i mjesto za cijevi za odvod zraka. Uređaj se nalazi na kotačićima, već u nekoliko koraka možete ga premjestiti u željenu prostoriju i uživati u savršenoj klimi. Snagom od 2,7 kW s lakoćom će klimatizirati prostorije od 15 do 25 m² pa vam je i izbor prostorija u kojima ga možete koristiti povećan, radilo se tu o vašem domu, radionici, uredu ili bilo kojem drugom poslovnom prostoru.

Hlađenje, ventilacija i odvlaživanje

Kupovinom uređaja osigurali ste si idealnu klimu tokom čitave godine. U ljetnim mjesecima omogućuje vam ugodno rashlađivanje tokom vrućih ljetnih noći i sparnih dana, a ako vam je temperatura već ugodna, može poslužiti i samo za ventilaciju. Rad je u potpunosti automatiziran, a kompresor se sam isključuje i pauzira rad kada se postigne zadana temperatura. Na ovaj način postići će se dodatna ušteda i izbjeći nepotreban rad i buka.

Dobro su nam poznate sparne ljetne noći i nedostatak sna koji uzrokuju. Ni tokom dana nije ništa bolje, pogotovo kada se moramo koncentrirati i biti produktivni. Nažalost, ne podnose svi jednako dobro hlađenje klimatizacijskim uređajima te je jedina mogućnost rashlađivanja kroz ventilaciju zraka i smanjenje vlage. Upravo iz tog razloga Hyundai HRM-09CMPV nudi mogućnost odvlaživanja zraka. Uz to što teško podnosimo takav zrak, on može biti i štetan za naše zdravlje i imovinu. Upravo je tu onda od velike koristi klima uređaj s funkcijom odvlaživanja zraka, čak i s ciljem očuvanja raznih proizvoda, pokućstva, umjetnina i slično.