Klima uređaj je danas gotovo neizostavan dio modernog života, posebno u područjima s toplim i vlažnim ljetima. Međutim, odabir pravog klima uređaja za vaš dom ili poslovni prostor može biti izazov. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odaberete klima uređaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Veličina klima uređaja

Prva stvar koju trebate uzeti u obzir kada birate klima uređaj je veličina prostora koji želite rashladiti. Prevelik klima uređaj će trošiti više energije nego što je potrebno, dok premali klima uređaj neće uspjeti učinkovito rashladiti prostoriju. Da biste odabrali pravu veličinu klima uređaja, izmjerite površinu prostorije u kvadratnim metrima ili nas kontaktirajte da biste saznali koja veličina klima uređaja je potrebna.

Vrsta klima uređaja

Postoje tri glavne vrste klima uređaja: prozorski, multi split sustav i prijenosni. Prozorski klima uređaji se instaliraju u otvor na prozoru i često su najpovoljniji. Multi split sustav klima uređaji se sastoje od dvije jedinice, vanjske jedinice i unutarnje jedinice koja se montira na zid. S multi split modelom klima uređaja možete samo sa jednom vanjskom jedinicom imati više unutarnjih jedinica raspoređenih po različitim prostorijama. Prijenosni klima uređaji su mobilni i lako se premještaju iz jedne prostorije u drugu. Odaberite klima uređaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Energetska učinkovitost

Energetska učinkovitost je važna karakteristika koju trebate uzeti u obzir kada kupujete klima uređaj. Klima uređaji s oznakom ENERGY STAR su posebno učinkoviti i mogu vam pomoći uštedjeti novac na računu za struju. Osim toga, klima uređaji s inverter tehnologijom mogu značajno smanjiti vašu potrošnju energije.

Filtracija zraka

Klima uređaji također mogu pomoći u filtriranju zraka u vašem domu ili poslovnom prostoru. Odaberite klima uređaj s filtrom zraka koji se lako čisti i održava kako bi se osigurala čista i zdrava unutarnja klima.

Cijena

Klima uređaji mogu biti skupi, ali je važno odabrati kvalitetan klima uređaj koji će trajati dugi niz godina. Nemojte se zavaravati najjeftinijim modelima koji u dužem vremenskom razdoblju mogu potrošiti više struje. Tako ćete s jeftinijim klima uređajem imati veće račune za struju nego da se odabrali neki od kvalitetnijih (skupljih) modela. Jefini klima uređaji se često i kvare što je još jedan od razloga zašto ne uzeti klima uređaj iz donjeg cjenovnog ranga. Razmislite o dugoročnom ulaganju u klima uređaj koji ima visoku energetsku učinkovitost, pouzdanost i dugotrajnost.

Brand i servisna podrška

Odaberite klima uređaj od poznatog proizvođača koji ima dobru reputaciju i servisnu podršku. To će vam omogućiti da lako pronađete rezervne dijelove i servisere ukoliko klima uređaj treba popravak ili održavanje.

Dodatne značajke

Neke klima uređaje dolaze s dodatnim značajkama poput daljinskog upravljača, tajmera, mogućnosti grijanja, senzora za praćenje kvalitete zraka i drugih opcija. Razmislite o tome što vam je potrebno i odaberite klima uređaj koji ima značajke koje su vam važne.

Odabir pravog klima uređaja može biti izazov, ali uz razmatranje gore navedenih elemenata možete odabrati klima uređaj koji će najbolje odgovarati vašim potrebama i pružiti vam ugodnu unutarnju klimu.

Za sva pitanja u vezi klima uređaja kontaktirajte nas.