Ako razmišljate o kupovini klima uređaja za vaš dom ili poslovni prostor, postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir prije nego što donesete odluku. U ovom vodiču saznajte sve što trebate


 

Odredite veličinu prostora koji želite klimatizirati.

Prije nego što odaberete klima uređaj, važno je odrediti veličinu prostora koji želite klimatizirati. To će vam pomoći u odabiru klima uređaja koji će biti dovoljno snažan da učinkovito rashladi ili zagrije prostoriju. Preporučuje se da se za svakih 10 kvadratnih metara prostora odabere klima uređaj snage 1 kW. Također, treba uzeti u obzir visinu stropa, broj prozora i vrata te izloženost suncu kako bi se odredila točna veličina klima uređaja potrebna za vaš prostor.

Razmislite o vrsti klima uređaja koja vam najbolje odgovara.

Postoji nekoliko vrsta klima uređaja koje možete odabrati, ovisno o vašim potrebama i preferencijama. Najčešće vrste su zidni, prijenosni, prozorski i centralni klima uređaji. Zidni klima uređaji su najpopularniji jer su učinkoviti i estetski privlačni, dok su prijenosni klima uređaji praktični za manje prostore ili za one koji se često sele. Prozorski klima uređaji su jednostavni za instalaciju, ali mogu biti glasni i neugledni. Centralni klima uređaji su najskuplji, ali su najučinkovitiji za velike prostore i mogu se kontrolirati iz jednog mjesta. Razmislite o svojim potrebama i budžetu prije nego što odaberete vrstu klima uređaja.

Provjerite energetsku učinkovitost uređaja.

Kada odabirete klima uređaj, važno je provjeriti njegovu energetsku učinkovitost. Uređaji s višim energetskim razredom mogu vam uštedjeti novac na računima za struju dugoročno. Potražite oznaku energetskog razreda na uređaju ili u specifikacijama proizvoda. Također, razmislite o dodatnim značajkama koje mogu pomoći u uštedi energije, poput programabilnog termostata ili senzora za pokret koji će isključiti uređaj kada nema nikoga u prostoriji.

Razmislite o dodatnim funkcijama koje želite.

Prije kupovine klima uređaja, razmislite o dodatnim funkcijama koje želite. Na primjer, želite li uređaj s daljinskim upravljačem ili možda s mogućnošću povezivanja s pametnim telefonom? Želite li da uređaj ima filtere za zrak koji će poboljšati kvalitetu zraka u prostoriji? Razmislite o svojim potrebama i željama kako biste odabrali uređaj koji će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Potražite stručnu pomoć pri odabiru i instalaciji klima uređaja.

Pri odabiru i instalaciji klima uređaja, uvijek je najbolje potražiti stručnu pomoć. Nazovite nas! Možemo vam pomoći odabrati pravi uređaj za vaše potrebe, uzimajući u obzir veličinu prostorije, vaše zahtjeve za funkcijama i vaš proračun. Također ćemo vam osigurati instalatera klima uređaja kako bi bili sigurni da vaš novi klima uređaj radi učinkovito i sigurno. Ne pokušavajte sami instalirati klima uređaj ako niste stručnjak, jer to može dovesti do neispravnog rada uređaja i opasnosti po vaše zdravlje i sigurnost.