Vani je vruće a vaš stanodavac nema razumijevanja za investiciju u klima uređaj? Montaža klima uređaja u toj prostoriji nije moguća? Rješenje je prijenosna klima!

Prijenosni klima uređaji idealni su za hlađenje manjih prostora a po potrebi se mogu premještati iz jedne prostorije u drugu jer su na kotačićima. Za prijenosnu klimu vam nije potreban monter klima uređaja jer tu klimu samo uključite u struju i hlađenje počinje.

Prijenosni klima uređaji imaju nekoliko načina rada. Neki modeli samo hlade, no napredniji modeli u sebi imaju integriran i sustav ventiliranja te odvlaživanja prostora. Kao i “prave” zidne klime imaju daljinski upravljač i podešavanja za samoisključivanje.

Prijenosne klime također postoje u više jačina a o tome ovisi koliku prostoriju mogu ohladiti. U prijenosnom klima uređaju nalaze se i kompresor i kondenzator, te su opremljene spremnikom koji skuplja višak kondenzacije. Taj višak se može isprazniti ručno ili kroz crijevo ili u pumpu za kondenzat.

Mobilni klima uređaji znatno su napredovali posljednjih godina i tehnološki su u rangu sa stambenim klima uređajima.

Iako zidni klima uređaji predstavljaju efikasnije i tiše rješenje, mobilni klima uređaji ne trebaju montažu a time nema ni dodatnog troška. Ukoliko želite osigurati cjelogodišnju klimatizaciju i to u više različitih prostorija, Hyundai HRM-09CMPV predstavlja idealno rješenje za vas, praktičan i jednostavan za instalaciju, a sve što vam je potrebno su električni priključak i mjesto za cijevi za odvod zraka. Uređaj se nalazi na kotačićima, već u nekoliko koraka možete ga premjestiti u željenu prostoriju i uživati u savršenoj klimi. Snagom od 2,7 kW s lakoćom će klimatizirati prostorije od 15 do 25 m² pa vam je i izbor prostorija u kojima ga možete koristiti povećan, radilo se tu o vašem domu, radionici, uredu ili bilo kojem drugom poslovnom prostoru.

Hlađenje, ventilacija i odvlaživanje

Kupovinom uređaja osigurali ste si idealnu klimu tokom čitave godine. U ljetnim mjesecima omogućuje vam ugodno rashlađivanje tokom vrućih ljetnih noći i sparnih dana, a ako vam je temperatura već ugodna, može poslužiti i samo za ventilaciju. Rad je u potpunosti automatiziran, a kompresor se sam isključuje i pauzira rad kada se postigne zadana temperatura. Na ovaj način postići će se dodatna ušteda i izbjeći nepotreban rad i buka.

Uz sparne ljetne noći i nedostatak sna koji uzrokuju pada i produktivnost tijekom dana. Ne podnose svi jednako dobro hlađenje klimatizacijskim uređajima te je jedina mogućnost rashlađivanja kroz ventilaciju zraka i smanjenje vlage. Upravo iz tog razloga Hyundai HRM-09CMPV nudi mogućnost odvlaživanja zraka, čak i s ciljem očuvanja raznih proizvoda, pokućstva, umjetnina i slično.

Rukavac/navlaka za prozor

Klima uređaj s jednom ispušnom cijevi se lako postavlja, samo je potrebno mjesto gdje se može postaviti cijev da izbacuje topli zrak izvan prostorije. Najbolje je tu cijev postaviti da ide kroz prozor, no prozor bi onda trebao biti napola otvoren kako bi stala cijev što i nije baš najidealnije rješenje ukoliko želite rashladiti prostor.

No da možete imati i pritvoren prozor a da vrućina izvana ne ulazi u vaš prostor koristite rukavac za prozore ili za balkonska vrata i veće prozore. Riječ je o navlaci koja se jednostavno montira na okvir prozora/vrata kako bi spriječio nepotreban ulazak toplog zraka izvana a prijenosnoj klimi omogućio da izbaci topli zrak iz prostora koji se hladi.